myERCO

myERCO

L’account gratuito myERCO consente di salvare articoli, realizzare elenchi di prodotto per progetti e richiedere dei preventivi. Agli utenti è inoltre garantito l’accesso senza limitazioni a tutto il materiale digitale ERCO presente nell’area download.

Registrati

Lei ha raccolto articoli nell'elenco dei preferiti

Ambiente tecnico

Ambiente tecnico

Standard globale 220V-240V/50Hz-60Hz
Standard USA/Canada 120V/60Hz, 277V/60Hz
  • 中文

Vi mostriamo i nostri contenuti in lingua italiana. I dati sui prodotti sono visualizzati per un ambiente tecnico con 220V-240V/50Hz-60Hz.

Una potenza compatta con un’affascinante rotazione: i faretti Oseris di ERCO

Lüdenscheid, mei 2017. In het spotprogramma van ERCO is de nieuwe Oseris familie meer dan alleen maar een formele variant: alleen Oseris beschikt over het karakteristieke zwenkscharnier dat zich als snijvlak in de halve cirkelvorm van de armatuurkop integreert. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar levert ook functionele voordelen op. De digitale lichttechniek van Oseris maakt gebruik van de hoge standaard van de ERCO armaturensystematiek - met talloze vermogens en lichtverdelingen voor creatief ontwerpers en gebruikers.

Expressieve lichtconcepten voor de detailhandel, maar ook voor kleinere galerieën of veeleisende woningen hebben één ding gemeen: ze hebben lichtwerktuigen nodig die een karakteristiek en autonoom productdesign hebben, maar tegelijkertijd een compacte indruk kunnen maken en gedifferentieerde taken in het lichtconcept kunnen overnemen. Voor dergelijke toepassingen - van gespecialiseerde musea tot en met de trendbewuste modewinkel - ontwikkelde ERCO de nieuwe familie spots, Oseris, voor montage aan spanningsrails.

Doordacht zwenksysteem

Met Oseris treedt een geniaal designidee de wereld van de digitale verlichting binnen: het zwenkscharnier dat als schuin vlak perfect in de halve cirkelvormige armatuurkop integreert. Een idee dat de oude rotten in de lichtplanning bekend voor zal komen - dit was reeds voor de omschakeling naar de LED-techniek het karakteristieke kenmerk van de succesvolle Oseris spots. Niet alleen esthetisch, maar ook functioneel biedt deze designoplossing zo overtuigende voordelen dat het veel te jammer zou zijn om deze in het archief op te bergen - daarom pakten de ontwikkelaars van ERCO dit weer op, toe ze de Oseris familie voor het LED-gebruik compleet nieuw construeerden. De constructie van het scharnier helpt om de spot precies uit te lijnen en op zijn plaats te draaien. Op die manier wordt kostbare bouwruimte bespaard, wanneer bijvoorbeeld in plafondkoven weinig bewegingsvrijheid is, of etalages creatief dienen te worden geënsceneerd.

Systematisch hoogwaardig: de lichttechniek

Volgens de armaturensystematiek van ERCO beschikken ook de Oseris spots over de typische, door ERCO ontwikkelde en geproduceerde optische systemen van collimatoren en zes verwisselbare Spherolit-lenzen. Dat zorgt niet alleen voor een superieure lichtkwaliteit en efficiency, maar biedt ook onverslaanbare flexibiliteit - met niet minder dan zeven verschillende lichtverdelingen. Deze strekken zich bij de rotatiesymmetrische verdelingen nu uit van narrow spot in vijf trappen tot en met de breedstralende lichtverdeling extra wide flood. Met deze volledige nieuwe lichtverdeling met bij benadering 80° kunnen in het brede raster ingedeelde Oseris breedstralers ook worden ingezet voor de efficiënte algemene verlichting - en dat bij volledige verblindingscontrole. Daarbij komen de tweezijdige resp. asymmetrische verdelingen oval flood alsmede wallwash voor de perfect gelijkmatige, verticale verlichting. De armatuurkop van aluminiumgietwerk zorgt voor een optimaal warmtemanagement en daardoor voor een lange levensduur van de LED's.

Werktuigen voor gedifferentieerde lichtconcepten

Naast de grote keus in lichtverdelingen biedt de Oseris familie twee maten in telkens twee wattages: op die wijze is voor iedere toepassing een spot met passende lichtstroom beschikbaar. Het reeds standaard grote visual comfort kan voor bijzondere vereisten met een als toebehoren verkrijgbare snoot verder worden vergroot. De ERCO transadapter bevat de bedrijfsapparatuur - naar keuze schakelbaar, fasendimbaar of via DALI dimbaar. Daarbij beschikken de spots, die extern via fase-afsnij-dimmer kunnen worden ingesteld, bovendien over een geïntegreerde potentiometer voor regeling van de lichtsterkte van 1% tot 100% - ideaal om gedifferentieerde lichtconcepten de laatste keer bij te schaven.

Technische eigenschappen

ERCO lenzensysteem: Spherolit-lens, collimatoroptiek van optisch polymeer, lichtverdelingen: narrow spot, spot, flood, wide flood, extra wide flood, oval flood, wallwash
ERCO LED-module: Hoogvermogen-LED's op metalen kern-printplaat, lichtkleuren: warmwit of neutraalwit, 3000 resp. 4000K
Huis: Geëpoxeerd aluminiumgietwerk, wit, zwart, zilver
Adapter: ERCO transadapter voor spanningsrails
Bedrijfsapparatuur: Schakelbaar, fasendimbaar of DALI dimbaar

(4349 caratteri)

Über ERCO

Die ERCO Lichtfabrik mit Sitz in Lüdenscheid ist ein führender Spezialist für Architekturbeleuchtung mit LED-Technologie. Das 1934 gegründete Familienunternehmen operiert weltweit in knapp 40 Ländern mit über 60 Tochtergesellschaften, Niederlassungen und Vertretungen. Seit 2015 basiert das Produktprogramm vollständig auf LED-Technologie. Unter dem Leitmotiv "light digital" entwickelt, gestaltet und produziert ERCO in Lüdenscheid digitale Leuchten mit den Schwerpunkten lichttechnische Optiken, Elektronik und Design. Die Lichtwerkzeuge entstehen in engem Kontakt mit Architekten, Lichtplanern und Elektroplanern und kommen primär in den folgenden Anwendungsbereichen zum Einsatz: Work und Shop, Culture und Community, Hospitality, Living, Public und Contemplation. ERCO versteht digitales Licht als die vierte Dimension der Architektur - und unterstützt Planer dabei, ihre Projekte mit hochpräzisen, effizienten Lichtlösungen in die Realität zu überführen. Sollten Sie weiterführende Informationen zu ERCO oder Bildmaterial wünschen, besuchen Sie uns bitte auf www.erco.com/presse. Gerne liefern wir Ihnen auch Material zu Projekten weltweit für Ihre Berichterstattung.

Materiale fotografico

Figura 1 / Download HiRes

© ERCO GmbH, www.erco.com


Figura 2 / Download HiRes

© ERCO GmbH, www.erco.com


Prodotti

Progetti

Download

Progettare la luce

Informazioni su ERCO

Contatti

Ispirazione